ЯСКРАВИЙ ПОЧАТОК І РАПТОВЕ ПЕРЕГОРАННЯ


Щоденно в нашу свідомість проникають нові ідеї. Вони наповнюють ентузіазмом, шаленою вірою в те, що це геніальний задум, який необхідно негайно втілити в реальність, що це "те саме". Є декілька варіантів подальшого розвитку подій. Один з основних й всім добре відомий: через певний проміжок часу й спроб, зневіра/лінь перемагають. Можливо, стає просто нецікаво. Коли відсутня спрага займатись обраною справою, коли немає бажання, то який тоді в цьому сенс? І тоді ми зупиняємось на півдорозі, з "опущеними руками" й розчаруванням в собі. Та ще й знання того, скільки часу було витрачено на якісь речі по початому проекту, який, в результаті, так і не зумів втілитись в реальність, не приносить захвату. Звичайно, все напрацьоване відправиться у теку з назвою "Досвід", але прикро, коли той час можна було використати більш раціонально та корисно.

Кожна ідея є цінною й заслуговує на реалізацію. Ми перебуваємо в постійному поспіху, щоб все спробувати, проявити себе, втілити задуми, аби їх оцінило якомога більше людей та, в першу чергу, ми самі. Однак слід розуміти, що все встигнути неможливо, яким би сильним не було бажання. Від чогось прийдеться відмовитись на користь іншому. Слід навчитись правильно розставляти пріоритети, щоб не виникало того, про що я писала в попередньому абзаці, і щоб не страждали інші аспекти життя. як от самопочуття чи відносини з близькими.

За бажанням все встигнути, ми забуваємо про відпочинок. А він є одним з головних чинників працездатності. Коли цілими днями те і робиш, що наполегливо працюєш, намагаєшся зробити все якнайкраще, забуваючи про особисте життя, про речі, які не мають відношення до створеного проекту, але приносять чимале задоволення. то не помічаєш, як насувається величезна хвиля з втоми, а в гіршому випадку - антипатії. І тоді вже не хочеться нічого, окрім як лежати, дивлячись в одну точку. Ви виснажені як морально, так і фізично, і щоб відновити запас енергії, потрібний не лише час. Поради, які допоможуть не перегоріти ідеєю та продовжити життя свого проекту, можна знайти в продовжені допису.



— Навчіться тайм-менеджменту. Слід правильно розпоряджатись своїм часом, збалансувати усі сфери, яким потрібно приділити увагу: від відпочинку до роботи. Заведіть спеціальний нотатник, де фіксуйте усі справи на день. Кожну виконану відмічайте галочкою, або ж викреслюйте зі списку.

 Визначте пріоритети. Зрозумійте, що Вам справді потрібне і на що Ви готові витрачати чимало вільного часу, а що лише хвилинне бажання, яке, звичайно, одурманює своєю привабливістю, але в майбутньому Ви навряд будете цим займатись. Так Ви не тільки збережете свій час та впевненість у власних силах, але й зекономите ресурси.

 Відпочивайте. Здавалось, що нічого простішого немає, але коли Ви займаєтесь тим, що Вам справді подобається, заради чого готові не спати й забути про їжу, то не помітите, як потонете в справі, яку так обожнюєте. Потрібно знати міру та цінувати власне самопочуття. А то улюблене заняття може викликати далеко не найприємніші емоції, коли Ви забудете про себе.

 Навчіться відмовлятись. Мені важко відмовити людині, я постійно переживаю про реакцію співрозмовника, намагаючись йому догодити. І в такому ставленні до інших, я забуваю про власні потреби й бажання. Більше того - це може негативно вплинути як на настрій і моральний стан, так і забрати чимало сил (знову згадуємо про здоров'я). В першу чергу, потрібно піклуватись про себе і власні прагнення, а вже потім про чужі.

 Будьте вірними собі. Постійно прислухаючись до думки інших, які бажають допомогти порадою й настановою, через деякий час можна отямитись з розумінням, що вже займаєшся не тим, чим хотіли спочатку. Що це вже зовсім не Ваше. Чуже. Тож не зраджуйте власній правді й слідуйте за тими правилами, які здаються Вам вірними.

— Помиляйтесь. Перед нами так багато історій успіху, кожна з яких приголомшливіша за попередню. І на фоні цих розповідей, ми надіємось, що теж ввійдемо до цього уявного списку "успішних". Деякі історії вражають своєю легкістю й простотою, і здається, що твій шлях буде таким самим - все вдасться без особливих втрат чи занепадів. Однак, стикаючись з новими перепонами, приходить розуміння, що все не так легко. Багато залишилось за лаштунками.
Нікому не відомо, скільки спроб прийдеться здійснити, аби дійти до бажаного фіналу, скільки сил слід вкласти у справу, скільки помилок зробити. У кожного індивідуальний сценарій, який ми пишемо власноруч. Пам'ятайте, що нічого не вдається з першого разу. Слід пробувати й помилятись. А потім ще раз пробувати. І помилятись. Завдяки цьому ми краще розуміємо себе, збагачуємо досвід й покращуємо навички. Помилки вказують на правильний напрямок.

— Не бійтесь зупинитись. Коли вже багато зроблено, витрачено чимало ресурсів, як фінансових. так і фізичних, то неймовірно важко відмовитись від обраного шляху. Навіть коли з'являється розуміння, що щось йде неправильно. Тоді, продовжуючи почате, навряд проект буде успішним, бо ж створений без любові і віри в успіх. І збитків буде ще більше.

— Дозвольте собі небажання працювати. Не завжди все йде добре, не завжди є прагнення працювати, не завжди Ви продуктивні. Кожен свій настрій потрібно поважати і не заважати йому бути. Хочеться байдикувати? Вперед! Кожне прагнення заслуговує бути почутим й виконаним. А коли пересилюєш себе, намагаєшся щось видати, то навряд те, що "на виході", буде якісним.
У Вас достатньо часу на інші справи, які допоможуть поповнити запас сил. Ви можете собі дозволити відпочинок, коли він необхідний, навіть якщо дедлайни "горять". Ви будете вдвічі продуктивнішими з хорошим настроєм й бажанням працювати.


завжди Ваша,
Аляска
Blog Widget by LinkWithin