МАРАФОН НОВОРІЧНИХ ФІЛЬМІВ

В цю засніжену пору ми особливо дбаємо про домашній затишок. Створюємо комфортну обстановку навкруги, наряджаємо святковими вогнями вікна, повітря дихає освіжаючим запахом цитрусових, на полицях ліниво розляглись чепурні сувеніри і все свідчить про казкову атмосферу. Навіть якщо новорічний настрій відсутній, це ще не означає, що він і не з'явиться, адже ми можемо створити його власноруч. Композиціями, пронизаними різдвяними дзвіночками, прикрашанням ялинки з рідними, а також переглядом кінострічок. Саме останньому я хочу приділити особливу увагу. У кожного Новий Рік асоціюється з певним фільмом: "Сам удома", "Іронія долі...", "Реальна любов"... Їхній перегляд уже сформував певну традицію, котру ми підтримуємо кожного року. Не важливо скільки разів бачили ці стрічки, скільки реплік вивчили напам'ять. Їх можна переглядати до безкінечності з впевненістю, що не набридне. Часто саме такі фільми і формують наш новорічний настрій, зігрівають зсередини і показують, головне - злагода в сім'ї. Яким би наївним і банальним не був сюжет, навіть я - запеклий поціновувач драм та поганих закінчень, тішусь кожному хепі-енду. Бо це Новий Рік - тут місце лише хорошим емоціям.
Я не надто сильно люблю дивитись кінострічки. Рідко мене можна застати за їхнім переглядом, якщо тільки це не екранізація книжки. Але ось грудень стрімко наближує нас до найчарівнішого свята в році, і все в мені кричить про те, аби виділити кілька годин, щоб насолодитись зимовими історіями, повними любові та задушевності. Тому я вирішила провести такий собі марафон, що починається вже з завтрашнього дня. Він включає 19 фільмів - якраз та кількість днів, що відділяє нас від Нового Року. Запрошую і Вас приєднатись до мене, та посилювати святковий настрій за допомогою добре відомих фільмів/мультфільмів, або ж навпаки - незнайомих і непопулярних. Я розробила календар, де позначені всі обрані мною стрічки. Надіюсь, він буде Вам корисним. Влаштовуйтесь зручніше, запасайтесь ароматними мандаринами, накривайтесь приємним на дотик коциком та вбирайте в себе хороший настрій і відчуття казки.


❄ Реальна любов ❄
Любов незабутня і недосяжна, викликає жаль і екстатична, несподівана і небажана, незручна й незрозуміла, невитончена і нерівна. Любов справді править всіма навколо. Від прем'єр-міністра, миттєво закоханого в співробітницю, - до письменника, який втік на південь Франції, щоб склеїти своє розбите серце ...


❄ Відпустка за обміном ❄
Айріс Сімпкінс, автор популярної весільної колонки в лондонській «Daily Telegraph», живе в чарівному котеджі в англійській провінції. Вона закохана в чоловіка, який любить іншу. Далеко від неї в Південній Каліфорнії живе Аманда Вудс, власниця процвітаючого рекламного агентства, що займається створенням роликів для фільмів. Вона раптом виявляє, що кохана людина їй зраджує.
Дві незнайомі один з одним жінки, що живуть на відстані 10 000 кілометрів один від одного, опиняються у схожій ситуації. І вони знаходять один одного. В Інтернеті, на сайті обміну житлом на час відпустки. Перед Різдвом Айріс і Аманда вирішують відпочити від своїх проблем, домовившись помінятися континентами і пожити один у одного протягом двох тижнів. Айріс переїжджає в будинок Аманди, який знаходиться в сонячній Каліфорнії, а Аманда приїжджає в засипану снігом англійську провінцію ...


❄ Пережити Різдво ❄
Обридле рутинне життя багатія Дрю Летама приводить його на Різдво в приміський будинок свого дитинства. І навіть той факт, що будинок заселений тепер іншими людьми, не може зіпсувати Дрю настрій. За солідну винагороду він пропонує сімейці Валко на якийсь час стати його ріднею, і сам мріє відзначити свято в їхньому колі. От тільки гроші кружляють голову далеко не всім його новим родичам, та й самі Валко, здається, є рідкісною сімейкою психопатів ...



❄ Різдвяна історія ❄
Це вікторіанська повчальна історія про старого скупердяя Ебенезера Скруджа, який протягом однієї ночі переживає випробування глибокого очищення. Містер Скрудж - фінансист, який присвятив все своє життя накопиченню багатства. Він зневажає все, окрім грошей, включаючи дружбу, любов і різдвяні свята.


❄ Ельф ❄
Багато років тому грайливий малюк сховався в мішку Санта-Клауса і відправився на далекий Північний Полюс. Опинившись серед ельфів, бідний хлопчина був усиновлений одним з них, отримав ім'я Бадді. Через роки  він намагається утвердитися в складному світі чарівних пігмеїв. Одна проблема - надто вже він високий і помітний, щоб стати справжнім ельфом ...


❄ Принцеса на Різдво ❄
На запрошення молода жінка подорожує зі своєю племінницею і племінником, потрапляє в замок в Європі на Різдво, де вона мимоволі закохується в лихого князя.

❄ Різдво ❄
Вперше за кілька років всі дітки сімейства Вітфілд збираються вдома, щоб провести різдвяні канікули разом з улюбленою матусею і її бой-френдом Джо. І кожен з них привозить з собою неймовірну кількість багажу. Коли ж яскраві гірлянди розвішані, святкові вогні освітили будинок, і різдвяне оздоблення розмістилося на ялинці, тут і відкривається секрет несподіваного згуртування.


❄ Чотири Різдва ❄
Закохана пара, Бред і Кейт, намагаються зустріти Різдво разом зі своїми батьками, але справа ускладнюється тим, що і його, і її батьки в розлученні, тому їм потрібно за один день встигнути в чотири різні місця...


❄ Полярний експрес ❄
Екранізація однойменної дитячої книги про незвичайну подорож маленького хлопчика на чарівному поїзді «Полярний експрес» на Північний полюс до Санта-Клауса напередодні Різдва.


❄ Грінч - викрадач Різдва ❄
Жив-був чоловічок, і звали його - Грінч. Був він весь зелений і волохатий, ніхто його не любив. Образився Грінч на ктовичів та пішов жити в самотню, що обдувається всіма вітрами гору. Сидів там в своїй печері і злився на весь світ. Найбільше Грінч ненавидів Різдво. У той час, як все населення веселилися від душі, барометр і без того завжди поганого настрою Гринча показував щось жахливе.
Кожне Різдво ставало для зеленого відлюдника страшними тортурами. І ось одного разу злобний житель гори вирішив покінчити з цим святом раз і назавжди. Поки безтурботні ктовичі солодко спали в передсвяткову ніч, віроломний Грінч вирішив вкрасти у городян їх Різдво.

❄ Хлопець на Різдво ❄
У душі кожної людини живе мрія про справжнє кохання. Холлі Грант не вистачає того, що є у двох її кращих подруг - Бет і Діани. Без бойфренда в різдвяний вечір її життя позбавлене головного, і тільки чудо може виправити ситуацію.


❄ А що щодо тебе? ❄
Керівник пансіонатом для пристарілих просить свою молодшу сестру підмінити її на кілька днів Різдва, це не повинно бути важким завданням - у пансіонаті залишилися лише четверо постояльців. Але якби вони тільки знали, що з цього вийде. Адже ці четверо здатні на таке ...


❄ Сім'янин ❄
Чому б ви надали перевагу: бути президентом великої інвестиційної компанії, жити в розкішній квартирі з видом на мільярд доларів, їздити на останній моделі «Феррарі» і при цьому залишатися холостяком або працювати продавцем автопокришок у «Великого Еда», купувати одяг у супермаркеті і пересуватися по рідному передмістю на місткому і ще не дуже старому мінівені?
Не поспішайте з відповіддю, адже недарма доля, у вигляді «обдолбанного» чорношкірого діда мороза підносить Джеку шанс спробувати обидва варіанти. І повірте, незважаючи на велику кількість комічних ситуацій, які тепер є невід'ємною частиною його життя, Джека чекає непростий вибір.


❄ Ласкаво просимо, або Сусідам вхід заборонено ❄
У маленькому північноамериканському містечку напередодні Різдва якраз оголошувати військовий стан: один з жителів вирішив прикрасити свій будинок ілюмінацією, яку було б можна бачити з космосу.
Це не припало до душі селянам і особливо його найближчому сусідові. Бойові дії готові зруйнувати місто. Проте врешті-решт протиборчі сторони відкривають для себе істинну цінність Різдва.


❄ Ноель ❄
Різдво в Нью-Йорку - найчудовіша пора року. По всьому місту запалюються тисячі різдвяних ялинок, які створюють відчуття спокою і щастя. Однак для деяких людей цього мало, вони чекають чогось неймовірного, чарівного, щоб відволіктися від повсякденних тягот і турбот.


❄ У пошуках Санта Лапуса ❄
Санта Клаус отримує дуже незвичайний подарунок - білого іграшкового цуценя, якого Велика Різдвяна Бурулька оживляє і перетворює на справжню собаку. Цуценя назвали Санта Лапусом і тепер йому належить важлива місія - знайти Санта Клауса, загубленого у Нью-Йорку і врятувати свято Різдва.


❄ Секретна служба Санта-Клауса ❄
Фільм відкриває завісу таємниці над тим, яким чином Санта-Клаусу вдається розвезти подарунки всім дітям на Землі всього за одну ніч.


❄ «Старий» Новий рік ❄
Герої фільму - жителі міста, яке ніколи не спить. Нью-Йорк напередодні Нового року переплітає життя кількох героїв: літньої людини в лікарні, що вмирає, секретарки, яка вирішила здійснити дані собі обіцянки, продюсера знаменитого новорічного шоу на Таймс Сквер, людини, яка взагалі ненавидить це свято.


❄ Сам удома ❄
Американське сімейство відправляється із Чикаго в Європу, але через поспіх зборів нетямущі батьки забувають в будинку... одного зі своїх дітей. Однак юнак не губиться і демонструє винахідливість. І коли в будинок залізають грабіжники, їм доводиться не раз пошкодувати про зустріч з милим хлопцем.

— завжди Ваша,
Аляска.
Blog Widget by LinkWithin