З хвилюванням перетинаю стрічку, що означає старт. В планах впровадити декілька рубрик, одна з основних і перших - "Знайомство місяця". Упродовж всього року я буду знайомити Вас з цікавими особистостями, які надихають своїм прикладом. Кожен з них неповторний, відданий справі, котру любить всім серцем. А чи не це головне - займатись тим, що тобі щиро подобається. Тоді приходить щастя. Хочеться просинатись якомога скоріше, аби приступати до роботи. Втома стає солодкою, хочеться робити все, аби досягти найкращого результату. Я вірю, що знайшовши себе і те заняття, що до вподоби, кожному стануть відомими ці п'янкі відчуття. Важливо, щоб робота не руйнувала Вас, а доповнювала. Щоб Ви були з нею єдиним цілим. Тільки тоді можна досягнути бажаного успіху і втілити потаємні бажання в реальність.
Що стосується організаційних питань, то кожного 15 числа чекайте на нове знайомство.
Першим гостем стала неймовірно солодка пані, яка створює справжні кондитерські шедеври на своїй кухні. Настя Ганджа, вона ж "Настя Спекла". Хочете побалувати свого внутрішнього ласуна, або ж здивувати близьких? - Мерщій робіть замовлення. Я впевнена - Ви залишитесь в чарівному присмаку опісля. Привабливе оформлення (розглядаючи навіть фото робіт Насті, хочеться пірнути крізь екран й не покидати солодкий рай), яке приносить естетичну насолоду, в поєднанні з витонченим смаком, робить свою справу. У "Настя Спекла" з кожним днем все більше ласих поціновувачів, котрі позитивно відгукуються про свої замовлення.
Якщо Ви хочете полакомитись найсмачнішими макаронсами в Тернополі, то швидше замовляйте їх в своє місто. А якщо ще вагаєтесь, то давайте ближче познайомимось з автором смаколиків, яка розповість про те, як вона навчилась готувати ідеальні макаронси, в якій атмосфері поєднує інгредієнти з холодильника, котрі в результаті перетворюються на щось величне, і який основний чинник приготування найсмачніших десертів.
— Пам'ятаєте свою першу страву, приготовану власноруч?
Що стосується організаційних питань, то кожного 15 числа чекайте на нове знайомство.
Першим гостем стала неймовірно солодка пані, яка створює справжні кондитерські шедеври на своїй кухні. Настя Ганджа, вона ж "Настя Спекла". Хочете побалувати свого внутрішнього ласуна, або ж здивувати близьких? - Мерщій робіть замовлення. Я впевнена - Ви залишитесь в чарівному присмаку опісля. Привабливе оформлення (розглядаючи навіть фото робіт Насті, хочеться пірнути крізь екран й не покидати солодкий рай), яке приносить естетичну насолоду, в поєднанні з витонченим смаком, робить свою справу. У "Настя Спекла" з кожним днем все більше ласих поціновувачів, котрі позитивно відгукуються про свої замовлення.
Якщо Ви хочете полакомитись найсмачнішими макаронсами в Тернополі, то швидше замовляйте їх в своє місто. А якщо ще вагаєтесь, то давайте ближче познайомимось з автором смаколиків, яка розповість про те, як вона навчилась готувати ідеальні макаронси, в якій атмосфері поєднує інгредієнти з холодильника, котрі в результаті перетворюються на щось величне, і який основний чинник приготування найсмачніших десертів.
— Пам'ятаєте свою першу страву, приготовану власноруч?
—
Якщо чесно, дуже важко пригадати. Перше, що спало на думку - це паста Карбонара.
—
Коли і чому Ви вирішили зайнятись кондитерською справою більш серйозно?
— Раніше я пекла солодощі тільки для сім'ї та своїх друзів, та ділилася фотографіями своєї випічки через Instagram. З часом люди стали звертатися до мене з питанням, чи приймаю я замовлення на випічку, хоча на той час я ще навіть не думала про це.
Ще трошки більше року тому мені запропонували прийняти участь у розробці солодкого меню для ресторану, в якому я потім працювала більше ніж півроку у кондитерському "цеху". З часом умови роботи розчарували, тому я звільнилася та створила власну солодку справу.
— Це й не дивно, бо Ваші фото зачаровують. "З'їсти все поглядом" - якраз про Ваш Instagram.
А чому саме "Настя Спекла"? Які ще варіанти розглядали?
А чому саме "Настя Спекла"? Які ще варіанти розглядали?
— Дякую Вам, дуже приємно, коли так оцінюють твої фото!
Така назва з'явилася завдяки мому чоловіку. Хотілося, щоб назва була проста, легко запам'ятовувалась і водночас була незвичною та цікавою. Чому "Настя Спекла"? Бо хто спік? Настя спекла, все просто!
— Я помітила, що найбільшою популярністю у Вас користуються макаронси. Я не помиляюсь? Це досить таки не простий десерт. Довго вчились їх готувати, аби дійти до того результату, який можна бачити зараз? Було багато невдалих спроб, чи все вийшло з першого разу?
— Не помиляєтеся! Дійсно, найчастіше в мене замовляють макаронс.
Дружні стосунки з цим примхливим десертом в мене склалися не відразу. Перша спроба взагалі навіть близько по вигляду не нагадувала макарон. Пробувала різні рецепти з інтернету та книжок, але результат був далекий від ідеалу.
Після поїздки на майстер-клас з приготування макаронс в Київську міжнародну кулінарну академію я вдома практикувалася кожен день, поки результат не став мене задовольняти.
Загалом, від першої спроби до кінцевого результату пройшло більше року, але звичайно, що з цим можна було справитися набагато швидше.
— завжди Ваша,
Аляска.
— Ви за імпровізацію на кухні, чи все ж за чітке дотримання рецептури?
— Імпровізація - це добре, але в багатьох рецептах (особливо макарон) треба чітко притримуватися рецептури та технології, бо результат може вийти непередбачуваним.
— Які смакові комбінації Вам подобаються найбільше? Полюбляєте експериментувати?
— В плані пошуку нових поєднань смаків - дуже люблю експерименти! Мої улюблені поєднання - полуниця/базилік, лаванда/виноград, сир Горгонзола-інжир та кава/груша.
— Можете описати сам процес створення чергових смаколиків? Вам важливий порядок на робочій поверхні, чи навпаки - притаманний легкий хаос? Є якісь речі, котрі мають обов'язково бути поблизу? Наприклад, музика на фоні.
— З чого я починаю процес готування - підготувати робочу поверхню, зважити всі необхідні інгредієнти підготувати необхідні інструменти. На початку в мене порядок, але в процесі деколи може утворитися і легкий хаос.
Музику я люблю, але переважно готую в тиші.
Таких речей, які мають обов'язково мають бути поблизу (крім кондитерського інструменту) не пригадаю, але зауважила, що результат завжди кращий, якщо в тебе гарний настрій)
— Хороший настрій - запорука успіху :)
Попри зайнятість, залишається час на інші улюблені справи? Чим полюбляєте займатись у вільний від роботи час?
— Так сталось, що моя робота - то і є моя улюблена справа)
Вільний від роботи час присвячую сім'ї, любимо виїхати всі разом покататися на велосипедах. Ну і спекти щось смачненьке)
— А рідні не ображаються, що Ви часто пропадаєте на кухні, і тепер багато смачностей перепадає іншим?
— Деколи ображаються (особливо чоловік), але ставляться з розумінням. При першій нагоді стараюся і для своїх рідних спекти щось смачне.
— Я тішусь тим, що в моєму рідному місті є такий чудовий кондитер :)
Які Ваші улюблені заклади в Тернополі? І, звичайно, де найсмачніші десерти?
— Дякую Вам! Ваші слова гріють душу.
Мій самий улюблений заклад в Тернополі - це кав'ярня "Карма Кава", там я почуваюся як вдома!
А десерти в закладах я ніколи не їм, бо стільки напробуюсь солодкого вдома, що потім мені хочеться чогось соленого)
А далі пропоную отримати шалене естетичне задоволення від справжніх кулінарних див.
Всі фотокартки поцуплені з Настиного інстаграму: _rainingblood_
— завжди Ваша,
Аляска.