ШВИДКА ДОПОМОГА: ЩО РОБИТИ, КОЛИ НОВОРІЧНИЙ НАСТРІЙ ДОСІ ВІДСУТНІЙ


Наближення Нового року з кожним днем все дужче дихає в потилицю. І от залишається лише декілька днів до казкової ночі, а святковий настрій не поспішає з'явитись. Мабуть, відсутність снігу - основна тому причина. Грудень - мій улюблений місяць в році, коли все навколо оточене яскравими бенгальськими вогнями, повітря насичене запахом ялини, а жителі міста метушаться в приготуваннях. Як правило, ця зимова атмосфера мене наповнює ще в кінці осені. Тоді я безперестанку слухаю різдвяні композиції, багато пишу тематичних текстів, нетерпляче очікую, коли ялинка буде прикрашеною і засяє вогнями. Однак в 2015 все пішло по іншому сценарію. Чи то погода підвела, чи то щось більш внутрішнє. Але новорічного настрою, як не було, так і нема. Маю надію, що 31 грудня це зміниться, а поки влаштовую "швидку допомогу", аби цей настрій з'явився і вже не відпускав.
В цьому дописі Ви знайдете список речей, які допоможуть очікуванню свята проявитись більш відчутніше, якщо ж і у Вас та ж сама проблема, що і в мене.


— СЛУХАТИ | ЧИТАТИ | ДИВИТИСЬ —

Книги, фільми, музика - перші помічники, котрі допоможуть новорічній атмосфері міцно закріпитись у Вашій буденності. Вони немов ельфи Санти, які старанно допомагають святу відбутись. Тож я підготувала топ-5, що будуть, надіюсь, корисним.

❄ Музичні альбоми ❄
1. Pentatonix - "That's Christmas to Me"
2. EXO - "Miracles in December"
3. Ariana Grande - "Christmas & Chill"
4. добірка каверів від Glee
5. LAYLA - "The New Year"

1. "Let it Snow: Three Holiday Romances"
2. серія "The Wolves of Mercy Falls"
3. "The Gift"
4. "Різдво Еркюля Пуаро"
5. Різдвяна шкатулка

❄ Online-журнали ❄
1. føle winter'15
2. Veter Magazine December 2015 - January 2016
3. Вдох Magazine. № 4. Рождественский выпуск 2015
4. Russian Foodie Winter 2015/16 
5. Stage Monthly December'15 - January'16

 ❄ Кінострічки ❄
1. The Holiday
2. The Family Man
3. New Year's Eve
4. Love Actually
5. Curly Sue

Не забувайте і про youtube-блогерів, які підготували для Вас новорічні відео.


— ДЕКОРУВАТИ ПРИМІЩЕННЯ —

Ялинка - головний атрибут Нового року. Її наявність свідчить про наближення свята, чогось справді казкового й довгоочікуваного. Вона не тільки естетично тішить, але й об'єднує. Коли найрідніші збираються в одній кімнаті, на фоні грає тематична музика, кожен акуратно дістає зі скрині блискучі прикраси і вішає їх на ялинкове гілля. І все це за легкими розмовами, або ж у мовчанні, яке говорить значно більше.

Прикрашайте оселю вогниками, гірляндами, зробіть власноруч різдвяний вінок, використайте усі аксесуари, які створять ту саму атмосферу, якої бракує. Нехай вечером все миготить, переливається відтінками і зігріває тією магічністю.

Ви завжди можете звернутись до pinterest за допомогою. Введіть "Сhristmas decorations" і черпайте нові ідеї. Там безліч всього цікавого, що можна без особливих труднощів зробити власноруч, здивувати тим самим близьких і себе. Те, що зроблене своїми руками, можливо, в компанії рідних, не може зрівнятись з речами, купленими у крамницях. Бо має більше значення, навіть якщо результат буде не ідеальним. Але яке це має значення, коли зроблено з любов'ю та внутрішнім теплом. А саме ці почуття мають наповнювати упродовж усього святкового періоду.


— ПИТИ ГАРЯЧІ НАПОЇ —

Я люблю зимовими тихими вечорами дивитись новорічні випуски улюблених серіалів чи шоу, і під рукою завжди має знаходитись велика чашка гарячого напою. Какао - моє палке кохання. Саме з ним в мене асоціюється період морозу і хуртовини. А ще з ароматом кориці та гвоздики, які п'янко лунають із кухні. Отож, нижче Ви знайдете трійку рецептів, які я асоціюю з цією порою: глінтвейн, пунш із цитрусових і, звичайно, какао із маршмелоу.

Глінтвейн з апельсинами:
1. У кастрюлю влити 60 мл. води, покласти туди 2 палочки кориці, 5 бутонів гвоздики, 3 шт. кардамону, 1/2 ч.л. сухого імбиру і 1 пучку мускатного горіха.
2. 1/2 апельсину нарізати кусочками разом зі шкіркою, відправити в кастрюлю. Довести до кипіння, 2 хв. проварити суміш спецій з апельсином. Добавити 2 ст.л. цукру, мішати, доки він повністю не розчиниться.
3. У кастрюлю влити 380 мл. червоного сухого вина, прогріти до 60-70 градусів, помішуючи, не доводячи до кипіння.
4. Розлити глінтвейн по келихам, положити в кожний по декілька шматочків апельсину. Подавати напій гарячим.

Пунш з апельсином, лаймом, лимоном і спеціями:
1. 6 апельсинів, 3 лимони і 1 лайм вимити щіткою в гарячій воді. Один апельсин і лайм відкласти.
2. Ножем для чищення овочів зняти цедру з двох апельсинів і лимонів. Вичавити сік з 5 апельсинів і 2 лимонів.
3. Змішати в каструлі 750 мл. води, 200 гр. цукру, 2 палички кориці, 6 бутонів гвоздики, 3 зірочки бадьяна і обидва види цедри. Довести до кипіння і поварити ще 7 хв.
4. Процідити сироп в чисту каструлю, додати сік цитрусових і 50 мл. білого сухого вина. Довести до кипіння, зняти з вогню і влити 250 мл. білого рому.
5. Перелити пунш у велику прозору ємність і додати тонко нарізаний апельсин та лайм.

Гарячий шоколад зі "сніжками":
1. 250 мл. молока повільно довести до кипіння.
2. Налити до шоколаду гаряче молоко і розмішати вінчиком.
3. Нагріти 40 гр. свого улюбленого шоколаду в сотейнику на водяній бані.
4. Додати в шоколад  1 ч.л. коричневого цукру .
5. До шоколаду налити 250 мл. гарячого молока, розмішати вінчиком.
6. У кружку нарізати 3 шт. великого маршмелоу, налити туди гарячий шоколад і дати постояти приблизно 5 хв.
(автор)
 

— РОЗГЛЯДАТИ ВІТРИНИ —

Навіть якщо немає снігу, це ніяк не впливає на підготування міста до новорічної ночі. В центрі міста ставлять головну зелену красуню, обвішують її довгими вогнями, усі крамниці змінюють свою "одежу" на різдвяну, в червоно-зелених відтінках чи білосніжну. Кількість оригінальних та невимовно красивих аксесуарів приковує увагу, і важко відвести погляд, повертаючись до сірих фасадів та такого ж неба. Особливо багато прикрас можна знайти в супермаркетах, де на них виділяється чимало місця. Хочеться цілий день ходити між цими рядами, пильно розглядаючи кожну дрібничку, яку так і манить взяти додому.

Будьте спонтанними! Візьміть найнеобхідніше та відправтесь на вокзал, а звідти - в інше місто, що поблизу. В центрі завжди проводяться ярмарки, де можна не тільки щось придбати, але й надихнутись тією атмосферою. Мені зміна локації завжди очищує думки, заряджає новою енергією. А це ж саме те, що потрібно перед Новим роком!


— ГОТУВАТИ ПОДАРУНКИ БЛИЗЬКИМ —

В свята так важливо зберігати в собі тепло та дарити його тим, хто поблизу. Усмішкою, обіймами, приємним словом, підтримкою, будь-якою дрібничкою, котра здатна викликати усмішку. Подарунки - свідчення про піклування, про бажання зробити свято ще більш радісним та гомінким. Не важливо, що за дарунок це буде. Інколи щось незначне на перший погляд може бути ціннішим за дорогий подарунок.
Якщо Ви досі не підготувати презенти, то саме час це виправити! Не забудьте про обгортковий папір та ярлики, які прикріпляються в кінці.


— Нехай новорічний настрій огорне Вас за плечі.
Завжди Ваша,
Аляска
Blog Widget by LinkWithin