ГАМАНЕЦЬ АБО ЖИТТЯ

Хелловін набирає все більшої популярності і в Україні. На відміну від зими, коли майже кожен день - свято, восени все більш помірковано й похмуро. Напевно, всім відомо, як 31 жовтня люблять закордоном і як ретельно готуються до цього дня. Пильно підбирають наряд, в якому проведуть цілий вечір, перевтілившись в улюбленого героя; запасаються солодкими ласощами; фантазують із вирізанням гарбузів; прикрашають домівки, надаючи їм моторошну атмосферу. Повільно із кінокартин українська молодь почала перебирали ці звичні для інших речі, й вірити в день всіх святих.
Зараз влаштовується чимало тематичних вечірок, на яких можна добряче повеселитись і зустріти своїх знайомих у нетипових для них образах. В цей день можна зважитись на найсміливіший одяг, макіяж (навіть, якщо він вийде нікудишнім, то це можна спихнути на "Все так задумано!")

В цьому пості Ви знайдете трохи іншу інформацію, аніж який костюм обрати, як зробити свій образ крикливішим, в якому клубі відсвяткувати... Ми поговоримо про більш спокійну й естетичну сторону свята. Тому, якщо Вас цікавить декорування кімнати, чи будинку ззовні, що смачне та оригінальне приготувати, та як провести вечір Хелловіну незабутньо в компанії друзів вдома, або ж у "гордій" самотності, тоді Ви прийшли за адресою. Запасіться гарбузами, хорошою компанією й починаємо!

Step 1: Прикрашаємо проклятий будинок

Перший крок може стосуватись лише тих, хто має у своєму розпорядженні цілий будинок. Хоча, якщо сильно захотіти, аби домівка виділялась з-поміж інших, можна прикрасити вікно ззовні, або ж вхідні двері.
В цьому пості передбачається така собі солянка з надихаючих зображень, які зможуть пробудити фантазію й натхнення.

Незважаючи на раптовий сніг, на землі можна відшукати жовто-багряні хрусткі листки, які в поєднані можуть утворити чаруючу композицію. Задійте гарбузи, свічки, іграшкових павуків, виріжте з паперу павутиння та починайте преображення вашої домівки. Пам’ятайте, що повинні переважати традиційні кольори - помаранчевий та чорний. Подумайте, що асоціюється у Вас з осінню та Хелловіном та починайте цю ідею реалізовувати.

Step 2: Готуємо зловісно-чарівні смачності

Процес готування може бути вдвічі цікавішим, якщо створювати щось дійсно оригінальне й одночасно жахливе. Здивуйте своїх близьких приготованою стравою. Їм неодмінно сподобається! Головне переконати їх це спробувати, а вже результат буде покладатися на Ваші кулінарні уміння. Може бути важко знайти певний продукт, або ж вмінь не вистачить, аби створити щось феєричне. Та знайте, чим потворніше вийде – тим краще! Проявіть креативність і пам’ятайте - в цій справі сам процес важливіший. Якщо Ви готуєте смачності разом із друзями, то завжди можна посміятись відправляючи страву в відро для сміття. Не бійтесь забруднитись продуктами, просто отримуйте насолоду. Якщо ж не вдається підключити фантазію, то спечіть свій улюблений торт/сирник/пиріг, вкрийте його шоколадкою глазур’ю і за допомогою кулінарного шприца намалюйте павутиння. Довіртесь власному баченню й не бійтесь щось зіпсувати – це неможливо.


Step 3: Не забуваємо про моторошні дрібниці

Дрібниці теж відіграють важливу роль, тому ретельно все продумайте. Зробіть наперед запрошення на Ваше дійство, придумайте власну гру, щоб розважати гостей... Я завжди звертаю увагу на речі, які на перший погляд не відіграють ніякого значення. Проте при грамотному облаштуванні, саме вони надають правильну атмосферу приміщенню й зачаровують погляд.  

Step 4: Насолоджуємось тим, від чого стигне кров

Коли вже всі приготування добігли свого кінця, можна переходити до найприємнішого - веселитись. Я прихильник тихого затишного проведення часу, тому особливо ціную приємні посиденьки із друзями, чи сім’єю. Коли збирається хороша компанія, можна поговорити, віддихаючи душею, поїсти наготовані страви, посміятись над спільними спогадами та подивитись фільм. Мабуть останнє переросло в багатьох вже в звичку, адже кінематограф став невід’ємною частиною вечорів. На Хелловін, ясне діло, слід дивитись щоб страшне, від чого мурашки будуть бігати величезними табунами і буде страшно піти самій у туалетну кімнату.


Я не люблю жанр "жахи", але коли як не в цей день переступати через свої вподобання й лякатись подіям на екрані. Ось моя добірка фільмів, які можна подивитись й ще більше пройнятись атмосферою Хелловіну (не обіцяю, що вони будуть страшними, проте по тематиці чудово підійдуть):
☾ Фокус-покус
☾ Гаманець чи життя?
☾ Каспер ☾ Сона Лощина
☾ Донні Дарко
☾ Сімейка Адамс

Особисто я буду насолоджуватись новою "Американською історією жахів". Купіть напередодні попкорн, що є невід’ємним атрибутом перегляду кінострічки, та отримуйте задоволення від закінчення продуктивного дня.

— веселого Хелловіну
завжди Ваша,
Аляска.
буга-га!
Blog Widget by LinkWithin