СОЛЯНКА #1

Існує стільки речей, які роблять буденність більш насиченою та вагомою. Хоч на перший погляд може здатись, що ніякі фільми/книги/відео не можуть докорінно змінити щось в житті, однак це не завжди так. Бо один текст, одна пісня, одна кінострічка мають здатність щось перемкнути всередині, посіяти нові думки, ідеї, які здатні вплинути на все, що буде відбуватись далі.
Отож, рубрика "Солянка" присвячена саме таким речам. Тут Ви знайдете все те, що надихнуло, мотивувало та й просто зацікавило мене останнім часом. Від  кінокартин, що вражають, до цитат, котрі наповнюють змістом.
Фільм хороший, якщо він перевертає щось всередині, заставляє переосмислити звичні речі, втирати сльози і з завмиранням серцям спостерігати за ключовими моментами. "Дика" відноситься саме до таких кінострічок.
Тема подорожей не є новинкою на просторі фільмів. "В диких умовах" є улюбленим фільмом не лише на цю тематику, але й взагалі. І я вдячна "Дикій" за те, що знову нагадала про Супербродягу. Самі історії різні, їх в жодному випадку не можна порівнювати. В "Дикій" мене вразила навіть не сама мандрівка, а все те, що відбувалось до неї. Саме спогади зворушили, зачепили за живе й викликали сльозовиділення.
До Різ Візерспун я відношусь доволі прохолодно, проте тепер, після перегляду, розумію, чому її номінували на Оскар. Дійсно якісна трансформація, майстерна гра, що не залишає байдужим.

Очікувала від цього фільму чогось глибокого і це я, власне, отримала. Всі емоції, котрі вирували протягом мандрівки, пройшлись по мені, влились в мене й заставили ще декілька днів опісля ходили в роздумах, копатись в собі. І за це я ненавиджу цю історію, адже  вона порушила той внутрішній баланс і спокій. Жбурнула чергову жменю сумнівів та переживань - а чи це те життя, якого я хочу?

Корейські тв-шоу - любов цього року. Вражає їх різноманітність, оригінальність та гумор. Так, подивившись випадково один епізод незнайомої раніше телепередачі, приходить розуміння, що хочеться все більше й більше.
Останнім відкриттям став "Ненормальний саміт", котрий підкорив своєю ідеєю та, власне. реалізацією. Вже через пару епізодів усвідомлюєш, наскільки дорогим став кожен учасник, а їх в саміті 12 + трійка ведучих, гості та непостійні учасники. Хоч шоу і орієнтується на корейського телеглядача, дивитись його від того не менш цікаво.

Перед нами неофіційні представники країн (Америка, Італія, Гана, Англія, Росія, Бельгія, Франція, Німеччина та інші), які обговорюють буденні проблеми, близькі кожному, також згадають і про глобальні питанні, виражаючи свою точку зору - своєї країни. Тому якщо хочете познайомитись з менталітетом інших країн - сміливо вмикайте перший епізод.
Окрім того, що шоу є пізнавальним, воно ще й заряджає колосальним позитивом. Тепер коли у мене поганий настрій, я просто вмикаю серію "...саміту" (чи іншого корейського шоу) і, сміючись, забуваю про всі причини для смутку.

Обожнюю одноіменний фільм, що знятий за мотивами книгами, і тішусь, що змогла нарешті дійти до оригінальної історії.
Дивовижно. як одне незначне рішення може змінити життя на краще; як кулінарія перетворюється в справжнє покликання; як попри зневіру близьких, нестачу сил та бажання здатись, досягаєш поставленої цілі і... щасливий. Незважаючи на кінець, адже можна ставити галочку, себто "виконано", все тільки починає набирати обери. І кінець означає початок.
Головна героїня - Джулі, працює звичайною секретаркою, тому встигла втомитись від монотонного, нічим не примітного життя. Одного вечора, за порадою свого чоловіка, жінка вирішує розпочати свій кулінарний проект, виставляючи результати в блог. У неї є 365 днів і 534 рецептів, невеличка кухня, читачі, що підбадьорують і вболівають, розуміючий та терплячий чоловік.

Це цікава подорож, яка докорінно змінює життя. Хочеться вірити, що кожен з нас розпочне свій власний проект, який зможе розвіяти буденну нудьгу й наситити її змістом.
Кулінарія в цій книзі подана як справжнє мистецтво. Було смачно.




— завжди Ваша,
Аляска.
Blog Widget by LinkWithin