ЗНАЙОМСТВО ЧЕРВНЯ: ОЛЯ КІНДРАТ І ДАРИНА МЕЛЬНИК

Герої сьогоднішнього інтерв'ю - творчий тандем хороших подруг, які спільними зусиллями розвивають свій проект "Кода" по виготовленню блокнотів, листівок, а також працюють над домашнім декором. Мабуть ті, хто любить канцелярію, красиво оздоблені записники, неодноразово чув про "Коду", а якщо ні, то спішу Вас з ними познайомити.
Саме в Олі та Дарини можна замовити планер чи кулінарну книгу, які так давно хотілось. Ці акуратні та якісні роботи в палітурці будуть чудовим подарунком для найдорожчих, а то й для себе. Обговоривши з дівчатами деталі, можна самостійно взяти участь у створенні блокноту і тішитись, тримаючи в руках очікуваного паперового красеня.

—  Давно займаєтесь хенд-мейдом?
Оля: Ще з дитинства було цікаво щось робити власноруч. Ходила в гурток бісероплетіння, малювання. Вміла вишивати, в'язати, шила лялькам одяг. Це, мабуть, і були початки мого хенд-мейду.

— Як зародилась ідея створювати блокноти власноручно? Коли зрозуміли, що з цього можна отримувати матеріальну вигоду? Що підштовхнуло на створення марки «Кода»?
Оля: Якось з подружкою ми пішли на майстер-клас по виготовленню блокнотів. Це були такі простенькі блокнотики, не зшиті так, як робить Кода, але сам процес мені сподобався. Тоді ідея робити щось гарне мене захопила, я купила папір, зробила ще декілька блокнотів, потім почала робити листівки. Ще одна подружка змусила мене виставити роботи у ВК, бо бачила в мені потенціал :) Це був початок оприлюднення моїх робіт. Але це ще не була Кода. Вона була створена тоді, коли ми почали працювати в тандемі з Дариною.


—  Як поділена ваша робота? «Кода» - це лише 2 людини?
Кода - це ми. Дарина - це не лише колега, це подруга і сестра, дуже близька людина, без якої Кода не була б такою, яку знають і люблять наші клієнти.

—  З якими труднощами зіштовхувались на початку розвитку свого проекту?
На початку ми просто робили блокноти і виставляти їх фото, але мало хто про нас знав, і в цьому була проблема. Власне багато часу пішло на те, щоб про нас дізнались. А вже ті, хто хоч раз побачив роботи Кода, сам обирав, чи хоче такий блокнотик для себе.

—  Опишіть свою майстерню/робоче місце, творчий процес. Як, власне, все відбувається?
Майстерні як такої немає. Працюємо вдома - шиємо, майструємо. Творимо і витворяємо :) Інколи є ідея, яку ми втілюємо. Також виконуємо блокнотики під індивідуальне замовлення. Тоді вже стараємось максимально точно виконати побажання клієнта.

—  Які матеріали потрібні для роботи?
Папір, тканина, нитка і голка (всі блокнотики зшиті вручну), клей (дуже міцний клей ;) і мереживо, стрічки, підвіски та інші милі речі для декору.

—  В чому ваша відмінність від інших вітчизняних виробників?
Ми не порівнюємо себе із кимось. Ми розвиваємось самобутньо, робимо те, що любимо, і хочемо своїми блокнотами приносити людям радість.

—  Також ви виготовляєте предмети домашнього декору. Розкажіть детальніше про інший свій проект «Coda home»
«Coda home» - це проект атмосферних предметів інтер'єру. Всі вироби виготовляються з дерева, використовуються високоякісні клеї та непересічні ідеї.

—  Як вважаєте, в нашій країні можливо побудувати успішний бізнес на хенд-мейді?
Думаю, в нашій країні можливо все. Головне вірити і робити свою роботу добре.


— завжди Ваша,
Аляска.
Blog Widget by LinkWithin