ГАЙДА НА ПІКНІК!

Поки погода сприяє довгому проведенню часу під відкритим небом, слід цю можливість в повній мірі використовувати. Обійти рідні серцю околиці, познайомитись з визначними місцями сусідніх міст, з культурою інших країн, відвідати різноманітні фестивалі, спробувати себе в ролі волонтера... Або ж організувати пікнік. Не лише насолодитись проведенням дозвілля поміж дерев та квітів, відпочити від буденної метушні, але й створити спільні спогади з близькими людьми. Здивувати їх своїм запрошенням та разом розважатись на природі.

Пікнік - чи не найкраще проведення часу літом. Зібрати кошик з приготованими продуктами, домовитись з друзями/рідними та вирушити на день на мальовничу галявину. Аби все пройшло максимально добре, слід ретельно спланувати меню, розваги, місце й час. Можливо, це видасться непотрібним клопотом, однак опісля Ви будете задоволені своїми стараннями. Про вдячність свідчитимуть усміхнені обличчя гостей, що є найкращою платою за виконану роботу.

Організація починається зі списків. Запишіть свої плани, ідеї, а потім обдумайте, як їх можна успішно реалізувати. В цьому дописі я розгляну основні пункти, без яких пікнік не відбудеться.

— Місце та час 

Першим кроком є вибір місця, де буде відбуватись майбутній пікнік. Згадайте, де поряд є галявина/парк/ліс, які відповідають Вашим вимогам. Дізнайтесь, чи там можна влаштовувати посиденьки, запалювати вогнище, перебувати на території з домашніми улюбленцями. Гості повинні комфортно себе відчувати на вибраному просторі, тому старайтесь врахувати їх побажання та схильності. Якщо в компанії знайомих є шанувальники рибалки, то хорошим варіантом буде влаштувати пікнік поблизу озера, де ловля риби є легальною.

Слід звернути чималу увагу на погоду. Хоч прогнозам не варто довіряти в повній мірі, проте можна визначити бодай приблизно, чого очікувати від настрою природи. Оберіть день, коли температура повітря буде не надто високою, аби  спокійно насолоджуватись проведенням часу, а не думати, як втекти від підлої спеки. Не забувайте й про те, що ніхто не хоче, аби свято було зіпсоване зливою.

Від тематики (якщо вона є) пікніку залежить час його проведення. Це може бути раннє зібрання, коли ще сонце не встигло перетнути горизонт. Тоді можна вдосталь насолодитись ранковою прохолодою, пустими околицями і гострим відчуттям єднання. Вечірні посиденьки теж заслуговують уваги, адже пікнік можна перетворити на спокійну вечірку з вогнищем, гарячими напоями, піснями під гітару і одкровеннями. Обирайте час, відштовхуючись від компанії, з якою хочете відпочити.

— Меню —

В першу чергу слід пам'ятати, що страви для пікніку мають бути легкими в приготування (якщо збираєте готувати їх вже на місці), їх можна без проблем перевезти і вони не втратять свій зовнішній вигляд,  споживатись вони теж повинні легко - без виделки й ножа. В меню органічно впишуться сендвічі, овочеві салати (краще заправити їх на місці), нарізка сирів, фрукти та овочі (останні можна приготувати на грилі), хумус. Про десерти теж не слід забувати. Еклери, пироги та мафіни стануть приємним доповненням.

Якщо пікнік відбувається зранку. слід запастись рецептами традиційних сніданків. Не забудьте прихопити термос з чаєм, аби ранок був справді добрим й бадьорим. Для вечірніх зібрань приготуйте запечену картоплю, кальцоне, гриби та овочі на грилі. Не ігноруйте й простий в приготуванні зефір на вогнищі, створюючи романтичну атмосферу під зоряним небом.

Замість того, щоб прямувати в магазин за газованими напоями, приготуйте домашній лимонад чи ж холодний чай. Ця альтернатива буде не лише смачнішою, але й поживнішою. Звичайна вода найкраще втомлює спрагу, тому не забудьте про неї. Якщо у Вас є сумка-холодильник, то без роздумів беріть її з собою, щоб не мучити свій організм теплими напоями.

— Яскраві деталі —

Аби пікнік перетворився в справжнісіньке свято, де не тільки відпочиваєш, але й отримуєш задоволення від природи та дрібниць, що оточують, слід подбати про декорування. Добре, коли є набір для пікніка. Якщо ж ні, то можна власноручно його створити. Замість одноразових білих тарілок, купіть кольорові, або ж надайте перевагу ланч-боксам.  Те ж саме стосується серветок, соломинок, стаканів та приборів. Витягніть із шафи красиві скатертину й покривало, які бережуться для "кращих часів" - вони наступили.

Окрім цих деталей атмосферу також створює музика. Прихопіть динаміки, які можна приєднати до телефону, або ж, якщо Ви на автівці. включіть програвач. Перед днем дійства завантажите веселі композиції, котрі зможуть задати настрій. Добре записати композиції, пов'язані з певними подіями в минулому. Ніщо не зближує краще, аніж вечір за спільними спогадами.

— Розваги —

Поспілкувались, поїли, посиділи, порибалили... Хочеться більше активності! Тож  подумайте над іграми, участь в яких міг би взяти кожен. Покидайте фрісбі, пограйте в бадмінтон, чи ж просто в м'яча. Можна влаштувати вибивного, чи ж будь-які інші ігри, які так любили в дитинстві. Ні, Ви ще не виросли з них. Цей ранній період так добре згадувати не лише подумки, але й фізично відтворювати той час.
Для шанувальників спокійного відпочинку хорошим рішенням буде читання книги, гра в настільні ігри чи карти. Відштовхуйтесь від своїх вподобань (та вподобань знайомих, з якими відпочиваєте), складаючи програму на день/вечір.

— завжди Ваша,
Аляска.
Blog Widget by LinkWithin